S1 – Fix szerkezetű napvitorla

 

Dizájnos fix napvitorla

 

A fix szerkezetű S1-es napvitorla

Az egyszerűség a fix szerkezetű S1-es Napvitorla előnye.

Ez egy szabad területre könnyen és gyorsan felállítható és elbontható, így a fix napvitorla különlegesen sok területen használható. Egy-egy esemény alkalmával a kertben, teraszon e merev napvitorla védelmet nyújt az erős napsugárzás és az eső ellen.

Ez a termék csak az alábbi két fix méretben rendelhető:
4100 x 4100 mm
5700 x 5700 mm

S1 Napvitorla határértékek:

Oldalhosszúság (mm) Átló (mm) Felállítási szélesség (mm)
4100 ca. 5800 max. 14000
5700 ca. 8000 max. 16500

Szerelési módozat

Az alap tartást két döntött, talplemezzel ellátott oszlop adja meg, melyek Ø 40 mm átmérőjűek, magasságuk 3,00 m. A feszítősodronyok és az oszlopok lerögzítése földbe leszúrt tüskékkel történik.

Felületkezelés
Az alap szerkezet színválaszték 50 féléből választható, melyből 8 metal-struktur szín. Ezen felül opcionálisan több mint 200 RAL-Classic színből választható.

Vászon
A standard és az Exklusive kollekcióból több mint 90 féle acryl egyszínű szövet választható.
A feláras szövetek közül háromszor 14 féle extra anyag közül lehet választani.

- A Perfora jelzésű anyagok 5mm-es négyzetrácsos felosztásoknál 1,5mm-es perforálású. Így még könnyedebb lesz az árnyékoló, kevésbé lesz szélérzékeny, jobban szellőzik, de nem vizálló!
- A Reflekt jelzésű anyagok külső felén egy speciális reflexiós bevonattal van ellátva, így akár 0%-ra leredukálható az átengedett hő mennyisége. Ezáltal a fény mennyiségét is lényegesen lefogj a vászon
- Az All Weather jelzésű anyagok kimondottan csapadékos időben való használatra méretezték. Így 870mm vízoszlopot tud megtartani egy 24 órán belül.
- A Mertopoliten Style anyagokra plussz korom és por elleni bevonatot visznek fel azért, hogy a nagyvárosi terhelést is el tudják viselni.
- A Country Style anyagok a különösen nagy madárpiszok ellen véd úgy, hogy azt az eső könnyedén letakarítja.
- Az Ocean Style kimondottan sós levegőjű tengerparti helyekre javasolt.

Az alumínium alkatrészek felületképzéséről:

Előkezelés:

Az alumínium alkatrészek felületi kezelése a minőségi-,és ellenőrzési előírásoknak megfelelően történik: a kémiai előkezelés a kifogástalan minőség eléréséhez a DIN 50939 szabvány szerint történik. Az előkezelés egy krómmentes eljárással történik a GSB-AL 631 minőség irányelvek szerint.

Felületkezelés:

Az alkatrészek porszórással készülnek ellenőrzött minőségű polyester – porral elektrosztatikus felületképző eljárással a RAL- színkártya szerint. A rétegvastagság 60-120 mµ. Az eljárást végző üzemnek a GSB International által kiállított érvényes rg-631 minőség igazoló bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. A felületképzés a fent említett minőség igazoló bizonyítvány alapján a következő követelményeknek felel meg, mint például a rétegvastagság DIN EN ISO 2360 50-120 µm, illetve DIN EN ISO 2409, DIN EN ISO 1520 vagy DIN EN ISO 2815 továbbá ASTM D 2794 szabványok. A fényességi értéket a DIN EN ISO 2813 szabvány szabályozza. A színtartósságot a DIN-Norm 54004 7 fok írja elő.

A szövetek minősítéséről:

A WAREMA mind a 850 féle beltéri és 450  féle kültéri árnyékoló szövetei megfelelnek az ÖKO – TEX Standard 100-as minősítésnek!

Bizalom a textíliában: Ártalmas kísérőanyagokra vizsgált az ÖKO-TEX Standard 100 szerint” emblémával már találkozhattunk egyes textiltermékeken (esetleg idegen nyelvű, de azonos grafikájú címkével). A világon tízezres nagyságrendet képviselnek az ÖKO-TEX tanúsítványú textíliák.
A megbízható-, olcsó termékektől elhatárolódó-, új mértéket jelentő- és új piaci lehetőségeket biztosító textilárukat jelölő védjegy kb. 16 éves múltra tekint vissza, azaz az így megkülönböztetett textília kizárja az egészségre káros anyagok jelenlétét-, viselőjét, nem fenyegeti veszély.
Az ökológia a termékek gyártásakor a környezetre gyakorolt hatással (levegő, víz, talaj, természeti erőforrások védelme; zajhatás, energiákkal kapcsolatos kérdések), a hulladékok kezelésével- ártalmatlanításával ill. a termékek teljes életciklusára kiterjedő öko-szempontok szerinti vizsgálatával foglalkozik
.
Az ökológia textiles alcsoportjai” vázlatosan:

  • termelésökológia (természetes szálasanyagok termesztése, mesterséges szálak gyártása, fonal- cérna előállítás, kelmeképzés, kikészítés, konfekcionálás),
  • felhasználás ökológia (az un. humánökológia),
  • hulladékkezelési ökológia (tárolás, újrafeldolgozás, ártalmatlanítás).

A humánökológiában Nyugat-Európába vállalta az úttörő szerepet, – kiemelkedően a WAREMA tulajdonosa Hans-Willheim Reinkhoff úr, aki az EU egyik környezetvédelmi senátora, – ösztönözve a fogyasztókat az “egészségre káros anyagot nem tartalmazó” textíliák vásárlására, viselésére. Természetesen ehhez szükségessé vált a textilipari technológiák, felhasznált színezékek, vegyszerek, segédanyagok felülvizsgálata, célirányos fejlesztése. Előtérbe kerül az ökológiai innováció a termelés fázisaiban ill. a teljes termelési folyamatban érintett felek szoros együttműködése (a “láncolat elemei” elfogadják az előző műveletsor eredményeit, a ráfordítások értéknövelő hatását maximálisan betartva a tovább feldolgozás során).
Megemlítendő az ENSZ határozat alapján 1987-ben készült “Közös jövő” tárgyú jelentés, amelyben az ipar számára meghatározták: nem elég az előírások betartása a környezetszennyezés- ill. erőforrások kimerülése ellen tett erőfeszítésekben, hanem el kell fogadni a társadalmi felelősség széleskörű kritériumait (legyenek tervek a vállalatoknál a környezet védelmére, az erőforrásokkal való gazdálkodásra a törvényi előírások betartására). Innen indult a textilökológia, amelyben közel 16 éve jelenti a szigorú,- nemzetközi öko ontrolling rendszer részét képezi az ÖKO-TEX bizonyítvány megszerzési- és megújítási lehetősége.

Alkalmasság esetén minden termékre (termékcsoportra) kiállítanak egy szabványosított kivitelű, színes nyomású sorszámozott okiratot, az un. ÖKO-TEX bizonyítványt. Ezzel azt tanúsítják, hogy az ÖKO-TEX Standard 100 szabvány előírásainak, az ÖKO-TEX Standard 200 szabvány szerinti meghatározásokkal vizsgálva a termék megfelelő, tehát emberre nézve káros anyagot nem tartalmaz.
A bizonyítvány egy évig érvényes, újabb használat csak eredményes meghosszabbítás után lehetséges.
Az ÖKO-TEX szervezet zürichi központja negyedévente hozza nyilvánosságra a bizonyítványt elnyert termékeket a gyártók (forgalmazók) feltüntetésével ill. közli az esetleges “negatív” tapasztalatokat (pl. ellenőrzés során a termék kifogásolható volt-). Az interneten többek között az ÖKO-TEX “tulajdonosok” is láthatók. A bizonyítvánnyal rendelkező köteles másolatot kiadni akkor, ha ÖKO-TEX termékét tovább feldolgozásnál felhasználható pályázik a tanúsított szövetből általa gyártott késztermékkel (pl. egy ágynemű garnitúra ÖKO-TEX vizsgálatához csatolni kell a kikészített kész méterárura vonatkozó tanúsítványt – ha ilyennel rendelkezik a kikészítőüzem, így az “alapanyag” vizsgálatokat nem kell újra elvégezni a konfekcionált darabáru terméken).

Az ÖKO-TEX szervezet tagjai részére előírja és kötelező érvénnyel megköveteli az egységes vizsgálati díjak alkalmazását, elkerülendő a tagországok közötti nem kívánatos konkurenciát.
Az ÖKO-TEX szervezet hivatalos honlapja: www.oeko-tex.com