Környezetvédelem

kornyezetvedelem 725x408

A WAREMA környezetvédelmi irányvonala

A technikai árnyékolók komplett előállításában piacvezető cégünk, a Warema Renkhoff GmbH társadalmi felelősséget is vállal. A vállalat mindamellett, hogy teljesítménybeli, minőségi és innovációs vezető szereppel bír, arra törekszik, hogy vezető szerephez jusson az ökológia terén is. Éppen ezért cégfilozófiánk lényeges alkotóeleme a környezet- és egészségvédelem folytonos javítása, csakúgy, mint a munkabiztonságé. Marktheidenfeld városának ökoprofit projektjében való részvételünk fontos lépést jelent a teljesítőképes környezeti-menedzsment és controlling-rendszer továbbépítése felé.

A specifikus erőforrások fogyasztásának csökkentése a termelésben, a modern feldolgozási tapasztalat és technológia alkalmazása, optimalizálása, és a végtelenített szalag készítése egytől egyig fontos ökológiai és ökonómia feladatokat jelentenek. A hulladék csökkentése, elválasztása, és lehetőség szerinti felhasználása is fontos szerephez jut. A porszórást előkészítő szerkezethez használt vizet modern keringető rendszer vezeti ki. A szaniterek terén ezért foglalkozunk kiemelten a megtakarítási potenciállal. Az elektromos energia nagyfelhasználói a konzekvens teher-menedzsmenttel (mint pl. az alumínium alkatrészek anodizálása, az üzemi éttermek új konyhagépei, a légnyomás előállítása kompresszorokkal) jelentős megtakarítást érhetnek el azáltal, hogy csökkentik a teljesítménycsúcsot. Az üzemanyag-takarékos utazási lehetőségek elterjesztését sofőrjeink folyamatos oktatásával kívánjuk elérni. Számunkra alapvető a minket érintő környezetvédelmi szabványok betartása, a víz, a talaj és a levegő tisztán tartása valamint a zajcsökkentés.

Legújabb beruházásainkkor vagy a beszerzésekkor arra törekszünk, hogy a legjobb, és gazdaságilag is a leghatékonyabban alkalmazható technikát válasszuk. Munkatársaink munka-, környezet – és egészségvédelmi oktatása, és tudásuk bővítése tanfolyamok keretében valósul meg. A segéd-és üzemanyagok előteremtésekor célunk a veszélyes készítmények biztonságos anyagokkal történő helyettesítése.

- Majdnem minden termék rendelhető napelemes meghajtással
- Minden termék 100%-ban újrahasznosítható:
A WAREMA árnyékolók már több éve teljesítik az újrahasznosításra alkalmas konstrukcióval szemben támasztott követelményeket. A leszerelt árnyékolók visszavételére, a visszavételi helyekből és szétszerelő üzemekből álló hálózat áll rendelkezésre, ahol árnyékolóját környezetbarát módon hasznosítják. Az árnyékoló alkatrész-újrahasznosítás lehetőségeit folyamatosan fejlesztjük és korszerűsítjük. Így a WAREMA árnyékolók – a törvény által előírt újrahasznosítási arányok emelésének – a jövőben is a szükséges határidőn belül meg fog felelni.
- Felületképzés (porlakk):
A porlakk felületképzés szigorúan ellenőrzött minőségű poliészter porral történik, melynek rétegvastagsága 60 -120 µ között van.
Az előkezelés egy kromátmentes eljárással történik a GSB – Al 631 minőség irányelvek szerint. A porszórási eljárás során korrózióvédelemként és tapadást elősegítőként egy titánoxid-bázisú passziváló réteget viszünk fel, „No-Rinse” eljárással az alu felületre. A porszórt alumínium alkatrészek színe (a 25 lamella alapszín kivételével) az érvényes RAL Classic színkártya színeiből választható a gyöngyház és UV-színek kivételével. Ezen kívűl a DB 701, 702 és 703, valamint a 8 egyedi WAREMA mikrostruktúrált felületű szín is felár nélkül rendelhető.
Rugalmas rendkívül kopásálló bevonat. Nem karcolódik, az anyag kismértékű deformálódása után sem válik le az alumínium felületről!
- Nem használunk környezetterhelő folyamattal előállított termékeket:
Eloxált felületű anyagokat kiváltjuk saját színkeverésű porszórt felületképzéssel, melyek színre tökéletesen megegyeznek a helyettesített színekkel
- Minden szövet megfelel az ÖKO Test Standard 100-as előírásnak. Már évek óta megfelelünk az ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítványoknak. Az anyagok teljesítik a szigorú Öko-Tex Standard előírásokat, az UV-Standard 801 szerint be vannak vizsgálva és Texgard Easy Clean kiképzésünkkel biztosítjuk az anyagok vízzel – és szennyeződésekkel szembeni ellenálló képességét, mint például a penész és alga. Ehhez jön az 5 éves garancia a védelmi funkcióra és a tartósságra.