GY.I.K.

14209v1

Gyakran Ismételt Kérdések napvitorlával kapcsolatban

Létezik vízhatlan anyag napvitorlához?

Az All Weather 2. árkategóriás szövetek külső felülete egy áttetsző Acryl bevonattal vannak ellátva. Ezek az anyagok 800 mm-es vízoszlop nyomásáig vízállóak.

Használható-e viharban a napvitorla? Milyen szélerősséget bírnak a szerkezetek, és e tekintetben van különbség a fix és mozgatható szerkezetek között?

Az S1-es  napvitorlák 10,4 m/s szélerősségig terhelhetők. Ez az erősség a Beaufort skála 5. fokozatának felel meg. Ennél a szélerősségnél a tavakon közepes hullámok jelennek meg, határozottabb hosszú alakkal, sok fehér tarajos hullámmal, hullámpermet is látható. A nagyobb faágak is mozognak, a levegő mozgása jól hallható.

Az S2 és S3 típusok maximum 7,5 m/s szélerősséget bírnak. Ez az erősség a Beaufort skála 4. fokozatának felel meg. A szabad vízfelületeken hosszabbá váló hullámok alakulnak ki, gyakoribbak a fehér tarajos hullámok. A szél a fák gallyait, kisebb ágait állandóan mozgatja.

Az alapfelszereltséget képező EWFS Eco időjárásállomás  megakadályozza, hogy az erősebb szél kárt tegyen a termékben. (Gyári beállítás 4=7,5 m/s)

Hogyan kell megdönteni a napvitorlákat, hogy a víz lefolyjon róla?

Az S2 és S3 típusok ajánlott dőlésszöge min 14º és max 45º között van.