Építész vevőszolgálat

tervező

WAREMA Építész Vevőszolgálat

Már a kezdetektől az Ön szolgálatában…A homlokzatok a modern épületeknél már régóta nem számítanak önálló épületelemnek, hanem egy egységes rendszer fontos alkotóelemei. Az épület egésze csak akkor működőképes, ha a homlokzata is el tudja látni feladatát. Az árnyékolást is magában foglaló homlokzat koncepciója ezért az integrált és az ágazaton túlmutató tervezés lényeges alkotórésze. Végérvényesen elmúltak azok az idők, amikor először az épületet építették meg, és csak ezt követően kezdtek gondolkodni az árnyékolás lehetőségein.

Klímához alkalmazkodó homlokzatok

A homlokzat egyik fontos funkciója a napszaktól és évszaktól függő időjárásbeli és éghajlati ingadozásokra való reagálási képesség, hogy minimális energiafelhasználással kellemes klímát teremtsen egy adott helyiségben. Az árnyékoló berendezések kialakítása és a homlokzatrendszerbe történő beépítésük helyzete döntő mértékben hozzájárul ahhoz, mennyire rugalmasan tud reagálni a homlokzat az éghajlat ingadozásaira és a különböző felhasználói igényekre. Itt már régen nem a beérkező napsugárzás szabályozásáról van szó.

Az árnyékolás további fontos funkciói:

– Ellenőrizhető napfény-elterelő funkció
- Egyénileg beállítható vakítás elleni védelem
- A helyiség akusztikájának javítása
- A napenergia hasznosítása
- Vizuális kapcsolat a külvilággal
- A szellőzés és levegőztetés vezérlése

Az árnyékolási rendszer által betöltött valamennyi, fent említett műszaki funkció mellett nem szabad elfelejteni, hogy ez a rendszer – különösen a kültéri árnyékolás – döntő mértékben meghatározza egy adott épület optikai megjelenését. A beltéri árnyékolás viszont, a helyiségek belső hangulatának, funkciójának kialakításánál jut fontos szerephez.

Épületre szabott tanácsadás

A WAREMA tanácsadók az árnyékolással kapcsolatos valamennyi kérdésben a beruházók, építészek, tervezők és fővállalkozók partnerei. A kellő időben nyújtott kompetens tanácsadás segítségével elkerülhetők a tervezési hibák, és egyénileg kiválasztható az adott épülethez legjobban illő árnyékolási rendszer:
A napellenző és a vezérlése.

Épület fizika

Az EnEV hatályba lépése óta az árnyékoló berendezések hatékonyságát igazolni kell. Az árnyékolástechnikai tanácsadó számára a tapasztalati értékek a termékek és színek ajánlásakor arra szolgálnak, hogy az előírt értékek elérését biztosítsák. Saját kalkulációs programjaink, valamint árnyékoló berendezéseink terjedelmes, termékspecifikus adatbankjának segítségével az árnyékolástechnikai tanácsadók pontosan tudják vezetni, és a vevők rendelkezésére tudják bocsátani ezeket az igazolásokat. Amennyiben még ennél is pontosabb adatokra van szükség, vagy vizsgálati tanúsítvány szükséges, megszervezzük és koordináljuk a méréseket valamelyik elismert intézetben. Az ehhez szükséges minta-berendezéseket mi gyártjuk le és bocsátjuk rendelkezésre.

Beépítési javaslatok

Ha a fizikai előfeltételeket kielégítő, adott árnyékoláshoz már megtalálták a megfelelő terméket és szerelési pozíciót, a WAREMA beépítési javaslatokat dolgoz ki. A tanácsadó vázlatától kezdve egészen a részletes beépítési rajz elkészítéséig. Ha az építészmérnök és a tanácsadó már talált megoldást a rögzítésre és vázlatrajzot készített róla, alkalmazástechnikai munkatársainkkal közösen, modern CAD-munkahelyeken kidolgozzuk a részletes, szabványszerű beépítési rajzokat.

Áruminták küldése

Különösen a beruházók és az építészmérnökök körében népszerű, hogy a valóságban is szeretnek meggyőződni az árnyékoló berendezések minőségéről és működéséről. Mi megszervezzük és irányítjuk a mintaküldés teljes folyamatát, valamint a termékváltozatokat és azok működését bemutatjuk a beruházóknak, építészeknek és a tervezőknek.

Pályázati felhívások

A standard termékekkel kapcsolatos teljesítmények leírásától a pályázati kiírások egyéni, részletes szövegeinek elkészítéséig terjedő tevékenységeink olyan szolgáltatások, amelyeket valamennyi pályáztató intézmény részére nyújtunk.

Ajánlatok

Az értékesítési osztályokkal együttműködve részletes ajánlatokat adunk a kiírásokban szereplő árnyékolástechnikai termékekre.

Speciális szerkezetek

Az épületeknél majdnem minden esetben találkozunk olyan üvegfelületekkel, amelyek árnyékolása nem oldható meg a katalógusból vett árnyékoló berendezések segítségével. A fejlesztési és alkalmazástechnikai osztállyal együttműködve ezekre a problémakörökre is találunk megoldásokat.

Dokumentumok

A WAREMA rendszeresen megjelenő objektum-beszámolói megvalósított objektumokat mutatnak be. Az építészek és a tervezők a beszámolókból tájékozódhatnak az egyéni megoldásokról, valamint ötleteket és ösztönzést nyerhetnek belőlük az új projektekhez.

Árnyékoló-betervező rendszer

Árnyékoló-tervező rendszerünkben számos olyan képet, grafikát talál árnyékolástechnikai termékeinkről, amelyeket Ön a saját dokumentumaiban is felhasználhat. A konstruktőrök valamennyi részletet méretarányosan találhatják meg itt. A vízszintes és a függőleges metszeteket a rendszer automatikusan generálja, és azok egy gombnyomással átültethetők az adott rajzba.